AquaBASE

Dongen, herinrichting centrumplan

Bij het herinrichten van het centrum van Dongen is rekening gehouden met het klimaat adaptief inrichten van het plan. Zo is er naast meer ruimte voor groen ook rekening gehouden met het bufferen van overtollig hemelwater. Zo is er een AquaBASE systeem geplaatst als fundatie onder diverse wegen en onder de parkeerplaats. Hier wordt water in opgevangen en dit infiltreert naar de ondergrond. Het systeem wordt ondersteunt middels een IT riool. Zo is er een goede combinatie ontstaan tussen water lokaal infiltreren en een vertraagde afvoer.

Project: Dongen, herinrichting centrumplan
Oppervlakte: 3.620 mĀ²
Verharding: straatbakstenen
Oplevering: september 2019

Dongen, herinrichting centrumplan

Dongen, herinrichting centrumplan

Dongen, herinrichting centrumplan

Dongen, herinrichting centrumplan

Dongen, herinrichting centrumplan