AquaBASE

TenCate Geoclean®

TenCate GeoClean® aquatextiel kan in een AquaBASE constructie worden toegepast als scheidingsvlies. Echter met een bijzondere functie. Dankzij TenCate GeoClean® is er een oplossing voor het infiltreren van vervuild hemelwater. Bij het infiltreren van hemelwater kan er niet voorkomen worden dat er vervuiling plaatsvindt met koolwaterstoffen. Wegen en parkeerterreinen zijn vervuild door lekkage van olie en smeer, en deze vloeien mee de buffer in.

Om hier een passende oplossing te vinden is TenCate GeoClean® ontwikkeld. Het betreft een tweekleurig dubbellaags aquatextiel met een unieke structuur die oliedelen in water inkapselt en biologisch afbreekt. Het beschermt daarmee het grondwater en zorgt dat alleen zuiver water de natuurlijke bodem infiltreert. TenCate GeoClean® zuivert water door olie te binden aan de olieminnende blauwe bovenlaag. Als het met olie verontreinigde water door de unieke structuur sijpelt, hecht de olie zich meteen aan het oppervlak van de vele olieminnende doorlopende vezels. Zo stroomt er schoon water aan de onderkant uit het AquaBASE systeem.

TenCate GeoClean® is zeer waterdoorlatend, ongeacht of er nu wel of geen olie in de structuur is ingekapseld. Het biedt een hoge veiligheidsmarge om direct water van alles soorten regenintensiteit te infiltreren, zelfs tijdens de meest barre weersomstandigheden.

TenCate GeoClean® breekt de olie die is ingekapseld in de vezelstructuur op een natuurlijke en biologische manier af, doordat de blauwe laag bestaat uit een duurzaam reinigend ecosysteem. Om uit te sluiten dat het aquatextiel TenCate GeoClean® onder normale omstandigheden bij diffuse verontreiniging en regelmatige olielekkages verzadigd raakt met ingekapselde olie, activeert het aquatextiel een natuurlijke biologische afbraak van de olie via de micro-organismen ter plaatse.

TenCate GeoClean® biedt optimale leefomstandigheden om bacteriën en schimmels die olie afbreken te lokken.

TenCate Geoclean®