AquaBASE

Aqua/Air unit

De AquaBASE Aqua/Air unit is een uit RVS vervaardigde unit die geplaats kan worden in het straatwerk. De Aqua/Air unit is een 13cm hoge unit die in verbinding staat met het EcoBASE steenslag pakket in de fundatie. De volgende functies behoren bij de Aqua/Air unit:

  • By-pass
  • Ontluchting

Als de Aqua/Air unit wordt geplaatst als by-pass dan ondersteunt deze het water afvoerend vermogen. Doordat de unit in verbinding staat met het holle ruimte pakket, kan water extra snel verwerkt worden. Hierdoor ondersteunen we een waterpasserende bestrating op de kritische plaatsen. Indien de Aqua/Air unit gebruikt wordt als ontluchting, wordt deze geplaatst in combinatie met een kolkensysteem. Water komt dan via kolken en een infiltratieleiding in het AquaBASE pakket. Bij een heftige bui kan het systeem dan ontluchten via de Aqua/Air unit.

De unit is voorzien van een intern rooster en een overstortconstructie. Op het rooster wordt een waterdoorlatend maar vuilwerend vilt aangebracht. De overstortwanden zorgen ervoor dat er ontluchting kan blijven plaatsvinden in de unit. Beheer en onderhoud van deze Aqua/Air unit is goed uit te voeren. De unit kan worden geopend, waarna het vilt kan worden gereinigd of worden vervangen voor een nieuwe. De plaats van de Auqa/Air unit is afhankelijk van zijn functie. In de rol van by-pass plaatsen we de unit op de laagste plek in de constructie, daar zal immers het water naar toe stromen. Indien we de Aqua/air unit plaatsen als ontluchting, komt deze op de hoogste plek in de constructie. Zo voorkomen we insluiten van lucht.

De adviseurs van AquaBASE kunnen informeren over de locatie van de Aqua/Air unit in het project en de benodigde hoeveelheden.