v.d. Bosch Beton

De onderneming v.d. Bosch Beton b.v. is sinds de oprichting in 1914 uitgegroeid tot een moderne, gestroomlijnde organisatie met fabrieken in Almelo en Vriezenveen en het hoofdkantoor in Almelo. Het familiebedrijf v.d. Bosch Beton produceert en levert bestratingsmaterialen voor de professionele wegenbouw (GWW). De basis voor het uitgebreide productenpakket wordt gevormd door optimale kwaliteitsbewaking, voortdurende innovatie en een scherp oog voor de ontwikkelingen in de markt en duurzaamheid. Dit resulteert in hoogwaardige en vaak vernieuwende, duurzame producten.

Sinds mei 2003 is Jan Dirk Staman algemeen directeur en eigenaar van v.d. Bosch Beton b.v. Naast het hoofdkantoor in Almelo aan de Wentholtweg bevinden zich een drietal productielijnen waar betonklinkers, betonbanden, grasbetontegels en -matten in allerlei soorten, maten en kleuren worden geproduceerd. Op de locatie in Vriezenveen worden voornamelijk betontegels gemaakt. Verder wordt hier het straatmeubilair en de vele hulpstukken behorende bij de opsluit- en trottoirbanden en dergelijke gemaakt.

Pijlers uit het beleid van v.d. Bosch Beton zijn duurzaamheid en innovatie. Middels deelname in diverse netwerken, waaronder de betonketen, streven wij naar een circulaire economie. Door zoveel mogelijk secundaire grondstoffen te verwerken in onze producten wil v.d. Bosch Beton letterlijk een steentje bijdragen aan het sluiten van de betonketen. V.d. Bosch Beton levert deze onder de naar ECOTON “plus”.
Ook heeft v.d. Bosch Beton de productielijn Reduton®, cementloos beton, in december 2015 op de markt gebracht. Tot op heden produceert v.d. Bosch Beton uitsluitend graselementen, zowel los als op mat in Reduton®. Met deze Reduton® produkten realiseert v.d. Bosch Beton een geverifieerde (NIBE-rapportage) reductie van CO2-uitstoot van ca. 80%.
Een laatste noviteit is AquaBASE. Met drie andere bedrijven, te weten: Ingenieurs- en adviesbureau Tauw, TenCate Geosynthetics en Rotim Innovaties, is een samenwerking gezocht om opdrachtgevers een passende oplossing te bieden op het gebied van waterbuffering. Door krachten en kennis te bundelen vanuit diverse specialismen ontstaan er oplossingen waarbij over de gevolgen van klimaatverandering is nagedacht. Wij noemen die oplossing AquaBASE.

v.d. Bosch Beton en AquaBASE

v.d. Bosch Beton ontwikkelde Ecopass® waterpasserende bestrating voor de ecologische afvoer van hemelwater. Ecopass® vormt de letterlijke toplaag van AquaBASE en geeft uw project kleur. Samen met een goede buffer, stabiel geotextiel en een gedegen plan van aanpak vormt Ecopass® de basis van uw project. Buffering, benutting en afvoer van hemelwater zijn hiermee gegarandeerd.

Bezoek de website

v.d. Bosch Beton