AquaBASE

Kennisbank

Omdat watermanagement een actueel en omvangrijk onderwerp is wil AquaBASE graag informeren via een kennisbank. Wij delen onze kennis en nodigen u uit dat ook te doen. Mocht u interessante toevoegingen of innovaties hebben die aansluiten bij het AquaBASE systeem, neem dan contact met ons op.

In onze informatiefolder leggen we kort en bondig uit wat het AquaBASE-systeem voor uw project kan betekenen.

AquaBASE is een verantwoorde buffering van hemelwater in combinatie met een stevig fundament voor elementenverharding of asfaltverharding. Waterhuishouding is een belangrijk thema in het klimaat-adaptief denken bij infraprojecten. Met AquaBASE koppelt u hemelwater af, voorziet u in een goede buffering en verwerking daarvan.
De combinatie van verantwoorde waterbuffering en een stevig fundament voor bestrating of asfalt maakt AquaBASE uniek. Dit is ontstaan vanuit behoeften uit de markt. De vier partners in AquaBASE zagen ieder wat voor problemen er ontstonden bij bestaande oplossing infiltratieprojecten. Rotim, v.d. Bosch Beton, TenCate Geosynthetics en Syntraal besloten de handen ineen te slaan. Het unieke AquaBASE concept is hiervan het resultaat.