AquaBASE

Kennisbank

Omdat watermanagement een actueel en omvangrijk onderwerp is wil AquaBASE graag informeren via een kennisbank. Wij delen onze kennis en nodigen u uit dat ook te doen. Mocht u interessante toevoegingen of innovaties hebben die aansluiten bij het AquaBASE systeem, neem dan contact met ons op.

In onze informatiefolder leggen we kort en bondig uit wat het AquaBASE-systeem voor uw project kan betekenen.

Download hier onze digitale referentiebrochure. Hiermee heeft u de informatie van enkele gerealiseerde projecten samengevat in een handzame PDF.De AquaBASE bestek- en adviestool biedt voorschrijvers en ontwerpers de oplossingen op gebied van stabiele waterbuffering. Door middel van enkele eenvoudige stappen, wordt een complete specificatie in RAW bereikt. De verschillende opties en ook noodzakelijke keuzes worden tijdens de stappen voor het voetlicht gebracht. Handig om onze mogelijkheden te vergelijken voor uw project of om een goed basisbestek te downloaden in RAW-formaat.

AquaBASE is een verantwoorde buffering van hemelwater in combinatie met een stevig fundament voor elementenverharding of asfaltverharding. Waterhuishouding is een belangrijk thema in het klimaat-adaptief denken bij infraprojecten. Met AquaBASE koppelt u hemelwater af, voorziet u in een goede buffering en verwerking daarvan.
Hittestress is een thema waarmee we, veelal in de grote steden, te maken hebben. Klimaatverandering en de opwarming van de aarde maken, in combinatie met veel verkeer en industrie, dat de temperatuur in de stad toeneemt. AquaBASE kan hierin een oplossing bieden. Door water ter plaatse te laten infiltreren in de bodem kan de temperatuur naar beneden worden gebracht. De combinatie van hemelwaterinfiltratie en een oplossing tegen hittestress maakt AquaBASE tot een unieke klimaat-adaptieve oplossing.
De combinatie van verantwoorde waterbuffering en een stevig fundament voor bestrating of asfalt maakt AquaBASE uniek. Dit is ontstaan vanuit behoeften uit de markt. De vier partners in AquaBASE zagen ieder wat voor problemen er ontstonden bij bestaande oplossing infiltratieprojecten. Rotim, v.d. Bosch Beton, TenCate Geosynthetics en Syntraal besloten de handen ineen te slaan. Het unieke AquaBASE concept is hiervan het resultaat.