Stabiele basis

Dankzij TenCate Accorder®, een innovatie van TenCate Geosynthetics, biedt AquaBASE een sterkere fundatie dan vergelijkbare systemen. De stabiele basis van AquaBASE wordt gevormd door dankzij de honingraatvormige pockets in het geotextiel van TenCate. Met hun 5,5 cm diepte en vaste bodem ontstaan kleine verdichte elementen van 75×120 mm die onderling gescheiden zijn door de wanden van de pockets. De TenCate Accorder® wordt door de EcoBASE A5 8/32 vulling op zijn plaats gehouden en vormt één stabiele ondergrond.

TenCate Accorder®

TenCate Accorder®

Polyfelt® TS10
Om de verschillende onderdelen van het AquaBASE systeem te scheiden wordt Polyfelt® TS10 van TenCate toegepast. Het non-woven PP vlies wordt onder de TenCate Accorder® aangebracht en na het aanbrengen van de EcoBASE A5 waterbergende laag om het systeem gevouwen. Hierdoor ontstaat een gesloten constructie met een hoge waterdoorlatendheid. Door de Polyfelt® TS10 wordt dichtslibben voorkomen en krijgen licht ontwortelende planten geen kans de ontkiemen.

polyfelt-logo

Ten Cate Polyfelt shot by Paul Haverkort

TenCate Miragrid® GX 40/40
Bij het bepalen van de benodigde laagdikte van het systeem wordt rekening gehouden met de plaatselijke omstandigheden, de wensen van de opdrachtgever en de daar uit voortvloeiende engineering. Indien de systeemhoogte meer dan 40 cm bedraagt wordt er een extra stabiliserende wapening ingebouwd. De wapening die wordt toegepast is de TenCate Miragrid® GX 40/40. De TenCate Miragrid® GX 40/40 is een geogrid gemaakt van hoge sterkte polyester garens voorzien van een pvc-coating. Dit resulteert in een stabiele gridstructuur met hoge treksterkte en kruipweerstand. Door het lichte gewicht van de wapening en het niet terug op de rol willen kruipen garanderen eenvoudige en snelle installatie.

miragrid-logo

photos of TenCate Geosynthetics materials shot by Paul Haverkort